فواید کتابخوانی در زندگی روزمره

  بسیاری از افراد از تأثیر کتاب‌ خواندن روی ذهن اطلاع نداشته و نمی‌دانند که کتاب‌ خواندن از دوران کودکی چه تأثیری بر زندگی شان دارد. آیا می دانستید که کودکان شش ماهه‌ای که والدین‌شان چندبار در هفته برای‌شان کتاب می‌خوانند در مقایسه با کودکانی که از چنین تجربه‌ای محروم هستند در چهار سالگی مهارت خواندن و نوشتن بهتری داشته و سال‌ها بعد در زندگی شغل بهتری خواهند یافت. مطالعه و خواندن کتاب فوایدی باورنکردنی به همراه دارد. برای یادگیری این فواید با ما همراه باشید.

فواید کتابخوانی

  لذت خواندن کتاب با هیچ چیزی قابل مقایسه نمی‌باشد. هیچ فناوری دیجیتالی توان رقابت با کتاب‌ خواندن را نخواهد داشت. گفته شده که مطالعه کتاب چه کاغذی یا کتاب‌های الکترونیک، مزایای زیادی دارد. مطالعه و خواندن کتاب فوایدی باورنکردنی به همراه دارد که در این مقاله تنها به چند مورد از فواید کتاب‌ خواندن اشاره می‌کنیم.

  پژوهش‌ها نشان می‌دهند که میزان ابتلا به بیماری آلزایمر در افرادی که با کتاب‌ خواندن یا انجام بازی‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند مانند بازی شطرنج، از ذهن و مغز خود کار می‌کشند در مقایسه با افرادی که بیشتر زمان خود را صرف انجام فعالیت‌های کمتر تحریک کننده می‌کنند حدوداً دو و نیم برابر کمتر می‌باشد. نشان می‌دهند که هوشیاری ذهنی روند ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را کند می‌کند (یا حتی از وقوع آن پیشگیری می‌کند).

افزایش اطلاعات عمومی

  اگر می‌خواهید فردی باشید که درباره موضوعات و مسائل مختلف اطلاعات دارد، باید کتاب بخوانید و مطالعه کنید. لزومی هم ندارد که درباره موضوع خاص و مهمی مطالعه کنید، هر چیزی که دم‌ دستتان باشد و به اطلاعات‌تان اضافه می‌کند برای خواندن مناسب است.

  بیشتر افراد کتاب‌خوان اهل مطالعه، آدم‌های جالب و جذابی هستند اما معمولاً آن‌هایی که کتاب نمی‌خوانند جزو آدم‌های دوست‌داشتنی نیستند و همنشینی با آن‌ها کسالت‌بار خواهد بود. هرچقدر اطلاعات و دانش بیشتری داشته باشید امکانات بیشتری برای مقابله با مشکلات زندگی در اختیارتان قرار می‌گیرد.

افزایش دامنه لغات

  از دیگر فواید کتاب خواندن آن است که هرچه بیشتر مطالعه کنید، دامنه لغات‌تان بیشتر می‌شود. هرچه دامنه واژگانی گسترده‌تر و قوی‌تری داشته باشید، بهتر می‌توانید احساسات و تفکرات‌تان را بروز دهید.

  افرادی که به خوبی با انواع واژه‌های توصیفی از زبان استفاده می‌کنند همواره مورد تحسین بقیه قرار گرفته‌اند. این یک واقعیت است که توانایی خوب صحبت کردن روی سایرین تأثیر می‌گذارد و راه را برای ترفیع، پیشرفت، نقش‌های رهبری و دولتی هموار می‌سازد. محققان دانشگاه Santiago de Compostela  اسپانیا به این نتیجه رسیدند که دامنه واژگانی غنی، زوال عقل را به تأخیر می‌اندازد. بنابراین هرچه دامنه واژگان شما گسترده‌تر باشد، احتمال سلامت روانی در سنین پیری بالاتر می‌رود.

بهبود مهارت‌های نوشتاری

  وقتی دامنه واژگانی‌تان بهتر شود طبعاً روی نوشتارتان نیز تأثیر می‌گذارد. افرادی که از تأثیر مطالعه بر مغز مطلع هستند و زیاد مطالعه می‌کنند بخصوص متون دقیق و موثق، با سبک‌های نوشتاری مختلف آشنا می‌شوند و به سبک نوشتاری خوبی برای خود دست خواهند یافت؛ چرا که به صورت نیمه ناخودآگاه تحت تأثیر کتاب‌های خوانده شده قرار می‌گیرند. هرچقدر بیشتر کتاب‌های باکیفیت‌تر بخوانید، توانایی نوشتاری‌تان بهتر می‌شود.

افزایش تمرکز

  از دیگر فواید مطالعه کردن آن است که تمرکز را تقویت می کند چرا که برای فهمیدن مطالب کتاب باید روی آن متمرکز شوید. اگر نتوانید روی کتاب متمرکز شوید قطعاً نمی‌توانید سیر مطالعه‌تان را حفظ کنید. در واقع، کتاب خواندن پادزهری است در مقابل وسواس فکری امروز بشر در انجام چند کار همزمان و باهم؛ مانند ایمیل زدن و همزمان چت کردن با دوستان در حالی که یک چشم‌تان به گوشی موبایل است قهوه می‌نوشید و پاسخ توئیت‌تان در توییتر را نگاه می‌کنید. این رفتار باعث پرت شدن حواس می‌شود و بهره‌وری‌ فردی را مختل می‌سازد.

  مطالعه کردن نیازمند تمرکز است؛ مؤلفه‌ای که حلقه گمشده این روزهای جامعه بشریت است. با اختصاص دادن ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روزانه به مطالعه و کتاب خواندن می‌توانید توانایی تمرکزتان را بهبود ببخشید و نهایتاً بهره‌وری‌تان افزایش می‌یابد.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای الزامی میبایست تکمیل شوند.

*

code